omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Kringen

Voor zover de leden in Limburg woonachtig zijn, kunnen zij lid worden van de plaatselijke Kringen van het NHGL. Kringen kunnen beschouwd worden als regionale afdelingen van het Genootschap. Zij hebben een eigen bestuur dat zorgdraagt voor de afstemming van de eigen activiteiten.

Een Kring is onderdeel van het Genootschap en is dan ook geen zelfstandige rechtspersoon. Officiële communicatie en correspondentie namens het Genootschap vindt altijd plaats via het Genootschapsbestuur. Momenteel zijn er Kringen in Venlo, Venray, Roermond, Heerlen en Maastricht. Ook in andere regio's waar voldoende actieve leden zijn, kunnen Kringen worden opgericht.

De Kringen organiseren, doorgaans maandelijks, bijeenkomsten waarop de leden mededelingen over bijvoorbeeld bijzondere waarnemingen kunnen doen en waarop gastsprekers worden uitgenodigd om wat dieper in te gaan op een 'natuurhistorisch' onderwerp.

Naast deze bijeenkomsten organiseren de Kringen ook excursies en inventarisatie-activiteiten waaraan alle leden kunnen deelnemen.

Joomla SEF URLs by Artio